Pantyr Awards '22

De winnaars van de Pantyr Awards ‘22 zijn bekend! De Pantyr Awards zijn jaarlijks terugkerende prijzen voor gemeenten die in onze optiek bijzonder zijn in hun aanpak van openbare orde en veiligheid. In dit artikel lees wie de winnaars zijn in de categorieën: ‘Beste nieuwkomer’, ‘Meest innovatie’ en ‘Kennisdeler’.
Beste nieuwkomer: Goeree-Overflakkee

De beste nieuwkomer werkt zowel met Meld een Vermoeden als Atlas Plus. Goeree-Overflakkee zag snel in dat een meldpunt als Meld een Vermoeden een technisch hulpmiddel is in de aanpak van ondermijning. Het creëren van bewustwording is daarin stap één. De burgemeester werd ingezet om het belang van informatie delen en een gezamenlijke aanpak te benadrukken. 

Het team is toegewijd en kon na een vlotte implementatie van Atlas snel aan de slag. De rol van de aanjager tijdens de implementatie en het creëren van draagvlak, mag hierin zeker worden benadrukt. 

De beste nieuwkomer is bovendien ook behulpzaam naar andere gemeenten door hun DPIA en kennis over implementatie te delen. Als kers op de taart denkt deze gemeente zeer actief mee in de doorontwikkeling van Atlas. 

De jury is dan ook blij met de nog prille samenwerking, en hoopt natuurlijk op een langdurige samenwerking die net zo succesvol is als de eerste periode. 

Gefeliciteerd gemeente Goeree-Overflakkee!

Meest innovatieve: ‘s-Hertogenbosch

De gemeente die dit jaar de Pantyr Award voor meest innovatieve gemeente mee naar huis neemt werkt al sinds begin 2021 met Meld een Vermoeden en is altijd meedenkend en betrokken in de doorontwikkeling van functionaliteiten.

Gemeente ‘s-Hertogenbosch was de eerste die enthousiast was om mee te werken aan de ontwikkeling van Atlas. Over een periode van twee maanden in de zomer van 2021 waren er bijna wekelijks lange sessies. Hier zijn wij de gemeente zeer dankbaar voor.

Jullie zijn een zeer waardevolle deelnemer in het meebouwen aan Atlas vanuit operationele, technische en juridische zin. Een kritische blik, met altijd het gezamenlijke doel voor ogen, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het Atlas dat alle gemeenten in Nederland kennen. Een voorbeeld hiervan is de rol van functioneel beheerder. Een simpel voorbeeld, met een grote impact, waar iedere gebruiker profijt van heeft. Het gaat om het denken in kansen binnen het platform van Atlas.

Gefeliciteerd gemeente ‘s-Hertogenbosch!

Kennisdeler: Hilversum

De winnaar van de prijs kennisdeler 2022 werkt al ruim 2 jaar met Meld een Vermoeden en is altijd bereid om kennis en ervaringen te delen. Gemeente Hilversum heeft altijd een eerlijke en ongezouten mening, een belangrijke voorwaarde als kennisdeler. Voor een SaaS product als Meld een Vermoeden is het zeer waardevol om een gemeente te hebben die zo inzet op ons meldpunt, en daarmee ook naar buiten treedt.

Ons contactpersoon bij deze gemeente staat altijd open voor een gesprek met andere gemeenten om hun werkwijze en ervaringen met Meld een Vermoeden te delen. Zo weten wij dat we op gemeente Hilversum kunnen bouwen. Dit vertrouwen zien wij als een enorm compliment en daarom waarderen wij de samenwerking met deze gemeente zozeer.

Het beste voorbeeld is dat gemeente Hilversum diepgaand onderzoek heeft gedaan naar meldingsbereidheid in de gemeente en dit onderzoek graag deelt met anderen. Zo werden de resultaten ook gepresenteerd op de afgelopen Pantyr community dag.

Gefeliciteerd gemeente Hilversum!