Atlas en Jeugdoverlast

Jeugdoverlast vormt een voortdurende uitdaging voor veel gemeenten en kan zich op verschillende manieren manifesteren, van vandalisme en geluidsoverlast tot samenscholingen en grensoverschrijdend gedrag in de openbare ruimte. Dergelijke incidenten kunnen de leefbaarheid en veiligheid in wijken aanzienlijk aantasten. Vaak liggen er onderliggende problemen zoals schoolverzuim, armoede of gebrek aan dagbesteding aan ten grondslag.

Een doeltreffende en duurzame aanpak vereist een gestructureerde samenwerking tussen gemeentelijke afdelingen, handhaving, jongerenwerk en andere ketenpartners. Zonder een centrale en gecoördineerde aanpak blijft de problematiek versnipperd, wat leidt tot vertragingen en minder effectieve oplossingen.

Atlas biedt de oplossing.

Vraag een demo aan
Hoe ondersteunt Atlas bij het Aanpakken van Jeugdoverlast?

Atlas is een case management platform dat veiligheidsprofessionals binnen de lokale overheid helpt bij het efficiënt beheren en coördineren van jeugdoverlast. Het platform maakt samenwerking en interventie doelgerichter, zodat de veiligheid en leefbaarheid in wijken gewaarborgd blijven.

Met Atlas wordt het eenvoudiger om:

Gebruikers over Atlas

“We leveren jaarlijks een verantwoordingsrapportage op. In Atlas kunnen we signaaltypes zelf bepalen en met één druk op de knop nieuwe categorieën toevoegen. Dat geeft ons de controle over wat we willen meten en hoe we dat presenteren.”


Janny Twisk - Krimpen aan den IJssel
No items found.
“Van signaal tot interventie, alles zit erin. Dit geldt niet alleen voor ondermijning, maar voor alles wat ons team Veiligheid aangaat. En voor andere domeinen, zoals in ons geval ook het zorgdomein”

Gemeente Apeldoorn
No items found.
“Dossieropbouw ging via losse documenten en Excel-bestanden in beveiligde mappen. Dat werkte niet meer afdoende. De gemeente zocht een platform dat niet alleen geschikt was voor veiligheid, maar ook goed aansloot op het sociaal domein. Het moest overzichtelijk zijn, maar ook flexibel genoeg om in te spelen op verschillende situaties.”

Janny Twisk - Gemeente Krimpen aan den IJsel

No items found.
“We hebben gekeken naar wie onze partners zijn en wanneer ze kunnen meekijken in dossiers. We voegen bijvoorbeeld ook externe partners zoals de politie toe. Zij kunnen op termijn signalen inbrengen, terwijl wij de controle houden over wie toegang krijgt tot welke informatie.”

Gemeente Apeldoorn
No items found.

.

Atlas is ook in te zetten voor:

.

Ontdek wat Atlas voor jouw organisatie kan betekenen

Ben je op zoek naar een informatieknooppunt voor jouw gemeente? En wil je weten hoe Atlas kan helpen om regie te houden binnen jouw gemeente? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er ging iets fout, probeer het nog een keer.

Hoe werkt Atlas?