Atlas en de aanpak van Huiselijk Geweld & Kindermishandeling

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn urgente en complexe vraagstukken die diepe sporen nalaten in het leven van slachtoffers. Snel en effectief ingrijpen is essentieel, maar dit vraagt om een zorgvuldige, gecoördineerde aanpak. Het is van cruciaal belang dat gemeenten, hulpverleners, politie en justitie naadloos samenwerken. Zonder een goed gestructureerde werkwijze kunnen signalen over het hoofd worden gezien, blijft hulp uit of worden maatregelen niet op elkaar afgestemd, wat slachtoffers onnodig in gevaar kan brengen. Atlas biedt de oplossing die nodig is voor een snelle en effectieve aanpak.

Atlas biedt de oplossing.

Vraag een demo aan
Hoe ondersteunt Atlas bij Huiselijk Geweld & Kindermishandeling?

Atlas biedt een veilige en gestructureerde werkomgeving waarin ketenpartners effectief kunnen samenwerken en gericht kunnen handelen. Het platform zorgt voor overzicht en bevordert samenwerking, waardoor de bescherming van slachtoffers sneller en efficiënter kan worden gerealiseerd.

Met Atlas wordt het eenvoudiger om:

Gebruikers over Atlas

"Online zoekopdrachten en gesprekken met andere gemeenten leidden ons naar diverse opties, maar vaak kwamen we uit bij oplossingen die simpelweg niet voldeden aan onze eisen. Toen we uiteindelijk met Pantyr in contact kwamen en de mogelijkheden van Atlas zagen, voelden we direct dat dit anders was."

Gemeente Stadskanaal
No items found.
“Bij signalen doen we eerst onderzoek binnen het zorgdomein. Als er een link met veiligheidsproblematiek naar voren komt, kunnen we die informatie gemakkelijk binnen het systeem overdragen aan het veiligheidsdomein. Daar wordt dan verder onderzoek gedaan, bijvoorbeeld samen met de integrale partners.”

Eva Uzunhasanoglu - Gemeente Apeldoorn
No items found.
“Dossieropbouw ging via losse documenten en Excel-bestanden in beveiligde mappen. Dat werkte niet meer afdoende. De gemeente zocht een platform dat niet alleen geschikt was voor veiligheid, maar ook goed aansloot op het sociaal domein. Het moest overzichtelijk zijn, maar ook flexibel genoeg om in te spelen op verschillende situaties.”

Janny Twisk - Gemeente Krimpen aan den IJsel
No items found.
“We hebben gekeken naar wie onze partners zijn en wanneer ze kunnen meekijken in dossiers. We voegen bijvoorbeeld ook externe partners zoals de politie toe. Zij kunnen op termijn signalen inbrengen, terwijl wij de controle houden over wie toegang krijgt tot welke informatie.”

Gemeente Apeldoorn
No items found.

.

Atlas is ook in te zetten voor:

.

Ontdek wat Atlas voor jouw organisatie kan betekenen

Ben je op zoek naar een informatieknooppunt voor jouw gemeente? En wil je weten hoe Atlas kan helpen om regie te houden binnen jouw gemeente? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er ging iets fout, probeer het nog een keer.

Hoe werkt Atlas?